Görüntülenen Link: Ana Sayfa » Tarımcılık » Yer fıstığı yetiştiriciliği

yer fıstığıYer fıstığı yetiştiriciliği

Yer fıstığı baklagil sınıfında yer alan bir besin kaynağıdır. Diğer bitkilerin aksine yer fıstığı meyvelerini toprak altında meydana getirerek yetişir. Meyvelerinin içerisinde bol miktarda fosfor ve cystine bulunmaktadır. Yer fıstığında fazlasıyla A,B,C,D ve E vitaminleri mevcuttur. Yer fıstığı kabuklu ve kabuksuz şekilde temin edilebilmektedir. Sadece meyvesi değil yağı da çeşitli üretim yerleri tarafından kullanılmaktadır. Yemeklik yağ,  bisküvi, pasta, sabun ve şekerleme yapımında da kullanılabilmektedir. Fıstıkların ezilmesi ve gerekli işlemlerin sonrasında fıstık ezmesi olarakta satışa sunulmaktadır.

Yer fıstığı hangi ortamda yetişir

Yer fıstığı genel itibariyle sıcak kuşaklarda yetişen bir tarım ürünüdür. Ilıman iklim bölgelerinin ürünü olan yer fıstığı güneş ışığına fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır. Aylık 3000 derece yer fıstığı üretimi için yeterlidir. Aynı zamanda yer fıstığı hafif ve gevşek toprak sevmektedir. Toprakların kum oranının yüksek olması, kalsiyum miktarının ve organik madde miktarının fazla olması yer fıstığından alınacak verimi artırmaktadır.

 

128 views

Benzer Makaleler

Makale Hakkında Yorum Yazın...

© 2012 Tarım,Tarım haberi, Tarım haberleri, Hayvancılık haberi, Hayvancılık sektörü · Makaleler | Yorumlar | Yazılar(RSS) | Sitemap | İmage Sitemap | Ping